Сивота, градчето с едни от най-красивите залези - Spring Lady

Spring Lady

Сивота, градчето с едни от най-красивите залези

Представете си един малък, традиционен гръцки град в закътан залив, който се е сгушил между покрити с дървета хълмове и невероятно синьото Йонийско море. Добавете едно оживено малко пристанище, с крайбрежна улица, пълна с таверни и малки магазини, красиви плажове по скалиста и усукана брегова ивица, някои дълги и пясъчни с шезлонги и плажни барове, други усамотени и частни. Подправете с плажове, до които можете да стигнете само с лодка и един на остров, до който можете да проходите чрез пясъчна канава. Поставете всичко това в Епирската Ривиера, разкошен регион с планини, гори, кипариси, живописни села. За малко да забравя и спиращите дъха залези, които докато вечеряте преминават от оранжево в тъмно цикламени нюанси. След всичко това ще получите Сивота.

Това е приятно малко градче в Северозападна Гърция, непосредствено срещу остров Корфу. Три необитаеми малки островчета пазят залива на Сивота, който е с формата на подкова. Там често акостират италианци със своите лодки, чиято реч гали ухото. Сивота стана доста популярна в последните години, но успя да запази своята автентичност.

Наоколо има няколко пясъчни плажа, които се намират на север и на юг от града. В самата Сивота плаж няма.

Но аз лично ви препоръчвам да разгледате живописния курорт Парга, за който съм ви разказвала много пъти и който е съвсем наблизо!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]