Почистване и детокс на кожата без неприятната пара - Spring Lady

Spring Lady

Почистване и детокс на кожата без неприятната пара

Замърсеният въздух в София е много наболяла тема, която е приоритет във всяка една сфера на ежедневието ми. Освен риск за здравето, това е проблем, който провокира и серия от неприятни новини за състоянието на кожата ми. За съжаление няма как да избягам от това и да заживея в гората или край морето. Още повече, негативно влияние оказват стресът и гримът. Те допълнително отслабват защитните сили на кожата и запушват порите, образуват се комедони, а в допълнение кожата ми започва да губи хидратацията и естествената си красота. За щастие днес козметичната индустрия предлага почистващи формули, процедури и терапии, които премахват мръсотията, почистват порите в дълбочина, без да е необходима пара и без да изсушават дори и най-чувствителната кожа.

Именно за едно такова качествено почистване в Derma-Act ще ви разкажа в този пост. Процедурата се нарича Purity и е подходяща както за хора с мазна, замърсена или акнеична кожа, така и за сравнително незамърсена кожа, като моята. Започва с нанасянето на комплекс от леки киселини, които нежно почистват мъртвите клетки от повърхността на кожата и я предразполагат за същинското третиране.

 

След това върху лицето  с нежни масажни движения, за около 5 минути се нанася продукт с консистенцията на олио, който е с почистващ и детоксикиращ ефект. Топи се върху кожата в определени точки с осезаем топлинен ефект и се трансформира чрез добавяне на вода. Изключителната му формула отваря порите, като почиства дори дълбоките замърсявания. Помага за по-лесната екстракция на комедоните и за по-доброто абсорбиране на следващите продукти. Направи ми впечатление, че резултатът беше мигновен и се забеляза непосредствено след отмиването на продукта. Тенът на кожата ми направо се трансформира. Стана значително по-лъчезарен, здрав и красив.

Следващата стъпка в Purity е нежна екстракцията на по-големите комедони, които не са се разтворили от детоксикиращия продукт. Това, което най-много ми допадна в процедурата е че не е съпроводена с пара, защото аз имам капиляри, за които такъв тип третиране не е подходящо.

Финалът е нанасяне на маска за лице, която при хората с проблемна и мазна кожа е насочена към регулиране на себума и понижаване активността на мастните жлези. Моята кожа е нормална и затова маската, която ми нанесоха беше с успокояващо и хидратиращо действие.

Според мен Purity чудесно може да се редува с Аква пилинг, което също е много нежно и приятно почистване на кожата.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]