Как набавям достатъчно кислород за кожата си, въпреки, че живея в замърсен град - Spring Lady

Spring Lady

Как набавям достатъчно кислород за кожата си, въпреки, че живея в замърсен град

Епидермисът се състои от постоянно отделящи се рогови клетки, които в ранна възраст се възстановяват за около 4 седмици. С годините е доказано, че този процес значително се забавя. Под въздействие на естествените биологични процеси и съвременният начин на живот, при който в следствие замърсяването, в големите градове липсва достатъчно чист въздух, клетките ни започват да получават все по-малко кислород и хранителни вещества. Допълнително негативно влияние оказват стресът, тютюнопушенето, неправилното хранене, консумацията на алкохол и липса на сън. Всичко това води до понижаване на микроциркулацията, намаляване нивото на кислород в клетките и забавяне на всички процеси, протичащи в тях. Нарушава се активността на епидермиса и неговата способност за възстановяване, а последиците за кожата са загуба на еластичност, отпускане и увисване. Намалява се синтезът на хиалуронова киселина, а от там кожата става суха, дехидратирана и със сивкав тен.

Забелязала съм, че кожата ми изглежда значително по-здрава и свежа, след като съм прекарала повече време на чист въздух. Независимо дали е било на море или планина. Отдавам го, разбира се на по-голямото количество кислород, което съм приела в този период. Доста често съм се замисляла, по какъв начин бих могла да набавям на организма си повече кислород, живеейки в силно замърсената София? За съжаление за този проблем нямам решение, но открих такова поне за моята кожа и това е козметична, кислородната терапия за лице. При нея посредством силно напоена с кислород маска, кожата ми си набавя достатъчно количество от това вещество. Звучи интересно нали? Не само е интересно, а и много освежаващо и ефективно. За любопитните, ще разкажа малко повече за кислородната терапия, която тествах в Derma-act.

Процедурата започва с нежно почистване на кожата. След това на лицето се поставя кислородната маска, която след около 15 минути става на балончета. Причината е, че е съставена от подхранваща кислородна пяна, която разтваря примесите и премахва мъртвите клетки от кожата.

    

Кислородната маска се слага с цел почистване и освежаване, освен това енергезира клетките, насища ги с кислород и се бори с пигментацията. Това я прави много подходяща процедура за лятото, защото това е безобиден и много полезен начин да се боря с петната, които се появяват от слънцето. Почиства порите в дълбочина, като след нея, ако има нужда, може да се направи екстаркция на комедоните и черните точки. Ако кожата е много замърсена, специалистите препоръчват първо да се направи класическо почистване или аква пилинг и след това терапията. Продуктите не са мазни, абсорбират се бързо и са подходящи за всеки тип кожа.

Терапията завършва с нанасяне на подхранваща ампула, обогатена с витамини от групата B.

Веднага след процедурата забелязах, че кожата ми изглеждаше силно хидратирана и подхранена, гладка, свежа и сияйна, със запълнени фини линии и бръчици. Резултатите са видими дори само след една процедура.

Според мен кислородната терапия е особено подходяща за хората, живеещи в големите градове, които са постоянно изложени на вредното действие на замърсената околна среда, за пушачите и хората, които имат изтощена, уморена и дехидратирана кожа.

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]