Мезотерапията и защо е любимата ми процедура - Spring Lady

Spring Lady

Мезотерапията и защо е любимата ми процедура

Мисълта да се подмладявам без скалпел, но с почти същия ефект, винаги ме е блазнела. А за да се случи това, смятам, че всяка жена трябва да помисли за превантивни грижи преди гравитацията да е разрушила дадените й по природа физически характеристики. Т.е. хубаво е да полагаме повечко грижи преди, а не след като промените вече са настъпили.

Всички сме чували за значението на хиалуроновата киселина за кожата ни. Тя е естествена съставка на организма, която има голяма важност при изграждането на междуклетъчното пространство. За съжаление редица фактори като възрастта, стресът, слънчевите лъчи, тютюнопушенето, както и различни хормонални промени, намаляват количеството й в кожата ни и тя губи своята плътност и блясък. Красивата и гладка кожа се дължи на уникалността на хиалуроновата киселина да задържа вода и да запазва плътността на дермата. Ето защо от години избирам различни варианти за трайно подпомагане на кожата ми с жизнено важната за нея хиалуронова киселина, а най-любимият ми безспорно е инжекционната мезотерапия в Derma-act.

Какво представлява тя?

Това е инвазивна, нехирургическа процедура, която се извършва единствено и само от лекар дерматолог. Чрез нея, чрез множество убождания с много фина игла, в епидермиса и дермата ми се внася специална смес от хиалуронова киселина, витамини, минерали и микроелементи, която видимо подобрява състоянието на кожата. Подходяща е както за жени, така и за мъже, на всякаква възраст. Естествено в зависимост от годините на пациента, дерматологът избира подходящ коктейл, който да инжектира.

 

Колко процедури са ми необходими?

Обикновенно за една година правя по 3 курса от по 4 процедури. Един преди лятото, втори за възстановяване след него и трети преди Нова година. Също така мезотерапиите се отразяват много добре на кожата ми, след някой лазерни процедури за подмладяване, които правя, като Laser Genesis. Както казах всеки курс включва 4 процедури, които се правят през около 10 дни.

Какъв продукт ми инжектират?

Тъй като съм на 37 години, кожата ми има нужда от солидна хидратация и производство на нов колаген. Ето защо в един курс от мезотерапии редувам два вида смеси:

  • RRS Hyalift 35, който е много богат на хиалуронова киселина и хидратира кожата ми прекрасно
  • RRS HA Injectable, с по-високо съдържание на аминокиселини, пептиди и витамини, което стимулира собственото производство на колаген и еластин.

  

Боли ли?

Мезотерапията е инжекционна и съвсем логично е да е болезнена. Когато обаче предварително върху кожата се нанесе лидокаинов, обезболяващ крем, дискомфортът от убожданията е много лек.

Какъв е ефектът след процедурите?

Непосредствено след процедурата кожата ми изглежда като нахапана от комарчета. Обикновенно избирам такъв ден, в който да имам възможноста да си остана у дома. Малките бабунки се разнасят още на следващия ден и се връщам към активния си начин на живот. Понякога, но много рядко, се случва да имам миниатурни синини, които са дребни и се покриват на 100% с макиаж.

Дългосрочният ефект е видим още седмица след първата процедура. Кожата ми започва да изглежда сочна, плътна и жизнена. Не мислете, че с мезотерапията се случват чудеса и видът на лицето тотално ще се трансформира. Това не е филър. Резултатът е естествен, свеж вид на отпочинало, „наспано“ и хидратирано лице. Може би точно заради този напълно естествен ефект, който води със себе си, мезотерапията е и любимата ми процедура!

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]