Вълшебният протеин на младостта - Spring Lady

Spring Lady

Вълшебният протеин на младостта

„Красотата е начинът, по който се чувстваш отвътре и това, което рефлектира през очите ти. Тя не е нещо физическо“. Това са думи на изключителната София Лорен, които се припокриват с познатото на всички ни клише, че изглеждаме така, както се чувстваме. Бих се съгласила с това, но само донякъде, защото понякога именно грижата за външния ми вид ме кара да се чувствам по-красива, по-уверена и по-ослепителна. Няма момиче, което да не излезе усмихнато от салона, след като току-що са му направили желаната прическа. Незаменимо е и удовлетворението, когато види прекрасния си силует в огледалото, резултат от многобройните физически тренировки.

Аз бих вмъкнала тук друг израз: „Здрав дух в здраво тяло“, който е изпълнен с много смисъл и истина и определено ние, спортуващите, вярваме в него. Лично аз съм забелязала, че колкото повече се грижа за тялото си и го поддържам във форма, толкова повече то ми се отблагодарява, особено, когато имам натоварено ежедневие и повече стрес, спортът ме прави по-усмихната, щастлива и позитивна. И не, целта на тренировките ми никога не е била мускулесто тяло, а да имам стегнат силует, да се чувствам жизнена, пълна с енергия и сутрин да ставам без болки и напрежение. Това, което правя аз са предимно кардио и аеробни тренировки по 3-4 пъти седмично, не тренирам силово. Освен това ходя много пеша, между 7 и 10 километра, почти всеки ден.

Доста често са ме критикували за тези мои активности, най-вече за това, че този тип тренировки натоварват и изхабяват ставите. До някаква степен това е вярно, но това са тренировките, които ми харесват и ме карат да се чувствам добре и нямам желание да ги променям. Но все пак, за да запазя здравето и еластичността на ставите си, преди няколко години започнах да приемам колаген. В началото само като превенция, а в последствие с колагена си станахме и първи приятели, защото започнах да се чувствам много по-подвижна и гъвкава. Той има свойството да смазва ставите и да действа превантивно при натоварвания, което ме предпазва от контузии и болка.

Харесвам Допелхерц систем Колаген 11.000, защото е в много удобни дозички и съдържа голямо количество хидролизиран течен колаген. Този тип колаген най-добре се усвоява от организма ни и е особено приятен за прием от хора, като мен, които изпитват трудност от преглъщането на таблетки. Освен това съдържа селен, който е много важен за нормалната функция на щитовидната жлеза, витамин C и витамин D. А в най-новия си вариант (Допелхерц систем Колаген 11.000 Куркума+Джинджифил) е обогатен и със сок от корен на куркума, заради доказаните ползи върху сковаността на ставите и екстракт от корен на джинджифил, заради силните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и благоприятен ефект при хора със ставни проблеми.

Често наричат колагена „вълшебният протеин на младостта“, защото освен, че ни кара да се чувстваме млади, е и ключът за поддържането на млада, еластична и стегната кожа, за което съм ви разказвала вече ТУК.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]