Да си поговорим повече за женското ни здраве - Spring Lady

Spring Lady

Да си поговорим повече за женското ни здраве

Сигурно няма жена на тази планета, която поне един път да не е имала от „онези“ неудобни проблеми, свързани с женското здраве. Истината е, че колкото и да сме стеснителни, между приятелки обсъждаме много неща за красотата и здравето си.

В този пост ще се опитам да направя точно това. Да си поговоря с вас за някои женски проблеми, включително и интимни, като приятелки и без задръжки, за това какво можем да направим за здравето и красотата си. Ще ви споделя и няколко много ефективни и напълно естествени продукта, които помагат при тези проблеми.

И не, не става въпрос за някакви чудеса. Нереалистично е да го очакваме от телата и лицата си. Става въпрос за това как да се грижим по най-подходящия начин за себе си, да се чувстваме добре и да бъдем в най-добрата си здравословна, а и сексуална форма възможно най-дълго. С помощта на естествени средства, разбира се!

Един от най-често срещаните проблеми при жените неминуемо е дискомфортът в стомашно-чревния тракт. Изключително важен проблем, защото имунитетът и настроението ни до голяма степен зависят от състоянието на храносмилателната система. И по-точно, ако червата ни се чувстват добре, и ние ще сме добре. Това е така, защото над 80% от имунните ни клетки се намират в чревната лигавица. От нея зависи и пълноценното усвояване на хранителните вещества. Освен това, нашите емоции и психичното ни благополучие пряко зависят от състоянието на червата или от т. нар. гастро-ентеро нервна система.

Друг често срещан проблем са вагиналните инфекции. Те са сред най-честите причини да посещаваме гинеколог и за съжаление, няма как да бъдат излекувани без негова намеса. А тя често идва като тежка артилерия – антибиотици, противогъбични препарати, глобули и вагинални таблетки … За седмици напред животът ни се върти около това дали сме си изпили всички хапчета навреме! За съжаление много често тези препарати не могат да повлияят върху хронифицирането и честата повтаряемост на тези състояния. Необходимо е да се елиминират условията, които правят женския организъм уязвим към болестотворните патогени.

Как можем да решим горните два проблема едновременно? Най-лесно това може да стане с прием на подходящ пробиотик. Пърлс / Pearls пробиотик за жени / например съдържа 1 млрд. активни пробиотици и предоставя огромно разнообразие от лактобацили, които насърчават възстановяването на нормалната вагинална флора. Продуктът комбинира щамове с изключително благотворно въздействие върху вагиналната флора и стомашно-чревния тракт. Pearls редуцира появите на газове, подуването и болката в корема и облекчава проявите на лактозна непоносимост и някои хранителни алергии.

Няма как да не ви споделя и един продукт, който е ново откритие за мен. Знаете, че съм истински фен на незаменимите мастни киселини и неведнъж съм ви препоръчвала да приемате Омега 3.

Наскоро попаднах на Маслото от вечерна иглика, което пък съдържа Омега-6 и Омега-9. Знаете, че незаменимите мастни киселини са необходими за човешкото здраве, но те не могат да бъдат синтезирани самостоятелно в тялото. Тези, които се съдържат в маслото от вечерна иглика, играят ключова роля като:

  • Подобряват мозъчната функция;
  • Понижават нивото на холестерол и допринасят за поддържане нормалните нива на кръвното налягане;
  • Облекчават симптомите при хормонален дисбаланс, менопауза и ПМС;
  • Насърчават растежа и развитието на клетките;
  • Оказват благоприятно въздействие върху кожата, защото насърчават задържането на влага в нея.

И като стана въпрос за хормонален дисбаланс няма как да не отбележа, че това също е често срещан проблем при нас жените. А за решаването му обикновено се използва конвенционална хормонозаместителна терапия, която използва синтетични хормони. Аз не съм фен на нищо изкуствено, особено на синтетичните хормони. Ето защо, ако имате подобни проблеми ви съветвам да опитате да балансирате хормоните си по естествен начин, с натурални продукти.

Такъв е ДИМ Плюс ™ 200 mg. Той съдържа BioResponse-DIM® Complex – патентован комплекс с висока степен на усвоимост, източник на дииндолилметан и фосфатидилхолин, зеленчукова смес от спанак, броколи и зеле, както и витамин Е. Установено е, че когато се комбинира с витамин Е и фосфатидилхолин, ди-индолилметан се усвоява на 100%.

При редовна употреба, продуктът балансира хормоните и поддържа нормалния метаболизъм на естрогена. А резултати от съвременни изследвания сочат, че правилният метаболизъм на естрогена е важен фактор за намаляване на риска от рак на гърдата.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]