Нитрати и замърсена вода. Как се справям с всички тези вреди? - Spring Lady

Spring Lady

Нитрати и замърсена вода. Как се справям с всички тези вреди?

Има причина на празници и при специални поводи да пожелавам преди всичко здраве. Без него нито професионалните успехи ме радват достатъчно, нито храната ми е толкова вкусна, дрехите така бляскави или усмивката ми толкова искрена. Здравето е бъдеще и спокойствие. В днешният супер натоварен живот в София, където съм заобиколена от стрес и всевъзможни замърсявания, токсини и облъчвания, смятам, че здравето вече не е даденост, а цел, към която трябва да се стремя постоянно, във всеки един момент и във всяка ситуация.

Ето защо в тази статия реших да ви разкажа за 4 неща в заобикалящата ни среда, които вредят на здравето ни, но в същото време са под наш контрол и са много лесно преодолими.

Нитрати в храните

Като всеки грижещ се за себе си човек се старая да водя здравословен начин на живот. Това, разбира се, означава, че в менюто си включвам много видове плодове и зеленчуци. Проблемът при тях е, че доста често са с превишени норми на нитрати, които определено вредят на организма. Може би тук ще си кажете, „е, какво толкова, то с какво ли не се тровим, нитратите не са толкова голям проблем“. Напротив! Голямата заблуда е, че нищо няма да ни стане, ако консумираме отрови в малко количество. Приемайки всеки ден един вид храна, както аз плодове и зеленчуци, трябва поне тя да е чиста.

Как и от къде да си ги набавим е въпросът? Много хора са намерили места, от които купуват тези храни с чист произход. Било то от доказан био производител или от някой познат от село. Аз обаче нямам възможност да ги издирвам в различните краища на столицата и извън нея, а и производителят им не е гаранция, че нитратите в тях ще са в норма. Предпочитам да пазарувам от близкия пазар или магазин, защото това ми спестява време. Това, което правя обачe, за да съм сигурна, че нитратите в това, което консумирам са в допустимо количество, е да проверявам продукта, преди да го купя. Правя го със SOEKS, много лесно за приложение устройство, което е и мъничко и удобно за носене в дамската чанта.

Отивам на пазара или в магазина, от менюто на устройството избирам желания от мен плод или зеленчук, мушвам накрайника на SOEKS в него и voala, на екрана ми се изписва количеството на нитратите. Ако е в норма – купувам, ако ли не – преминавам към следващото предложение.

Има два варианта на SOEKS. Единият, SOEKS Ecovisor F2, отмерва количеството на нитрати + твърдостта на водата. Вторият, SOEKS Ecovisor F4, какъвто имам аз е с 4 функции и показва:

  • Количеството на нитрати
  • Твърдостта на водата
  • Електромагнитно излъчване
  • Наличие на радиация

Качеството на водата е вторият елемент, който може да вреди на здравето ни и който можем лесно да контролираме.

Водата е изворът на живот, енергия и сила и е неизменен спътник в ежедневието на всеки от нас, а един от най-важните фактори за здравето ни е достатъчният й прием. Но дори и при консумирането й мога да говоря за „правилно“ и „грешно“. Често тя може да бъде замърсена или прекалено твърда. И не говоря само за водата в чешмата. Бутилираната също.

Хубаво е да приемаме вода, която е с по-висока алкалност. Това може да стане със специални инсталации за дома, за които ще ви разкажа допълнително съвсем скоро. Вторият вариант е като си купуваме бутилирана реструктурирана вода с по-висока алкалност. Третият вариант, който правя аз е да проверявам качеството на водата със SOEKS и след това да преценявам дали да я консумирам.

Радиационен фон у дома и в офиса

До съвсем скоро не се бях замисляла за този проблем, който ако е налице си е доста сериозна опасност. Представете си, че някой предмет у дома или тръбите за водата ви са направени от метал, който е със съдържание на радиация? А това нещо си стои години наред у вас и ви трови, без изобщо да подозирате? Реално до сега установяването на такъв проблем си беше трудна задача, защото трябваше да викаме специализиран екип, който да замери всичко у дома.

SOEKS бързо и лесно ми показа дали всичко е наред и с него вече замерван всяка нова попука у дома.

Срещала съм хора, които искат да изолират само електромагнитните полета в къщите и офисите си. За тях е подходящ SOEKS Impulse, в който има 4 режима на измерването им.

Има и такива, които се притесняват само от радиация. За тях препоръчвам SOEKS Дозиметър 112, който е с висока степен на точност и оценяване на радиационната безопасност от заобикалящите ни предмети.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]