BIOMIMIC, серумът, който трябва да имате - Spring Lady

Spring Lady

BIOMIMIC, серумът, който трябва да имате

Колкото и да ми се иска понякога да спра времето, все се появява някой негов издайник, който се крие между мимическите бръчици около очите или в по-изразените линии по челото или в пигментните петна по различни части на лицето. Лошото е, че след напредването на възрастта тези издайници стават не само повече, но и по-силно изразени. Започвам и да ги забелязвам повече, особено в навечерието на празници като Свети Валентин, когато искам кожата ми да е перфектна.

Прекомерната сухота на кожата и понижената й еластичност са само малка част от тях. С всяка изминала година клетките, които произвеждат колаген и еластични влакна, се възпроизвеждат много по-бавно, затова имат нужда от допълнителна стимулация. Освен това намалява секрецията на кожна мазнина и кожата трябва да бъде хидратирана непрекъснато. Външните агресори също са сред основните причинители, но при правилни грижи времето може да бъде забавено. И е необходимо нещо много по-ефикасно от обикновения хидратиращ крем. Точно затова винаги съм обичала серумите, които съдържат много по-висока концентрация на активни съставки и към които задължително посягам още от 30-тата си годишнина.

Новото ми откритие сред тези продукти са серумите на BIOMIMIC, които са създадени въз основа на Биомимикрия, наука, която изучава свойствата, функциите и принципите на взаимодействие на природата и ги прилага за създаване на по-устойчиви решения на човешките проблеми.

Гамата от продукти BIOMIMIC е разработена на база на генетичния тест NG Derm, с идеята да пренесе най-доброто от природата и да го адаптира в ефективни решения, съответстващи на нуждите на всяка кожа. Чиста грижа за кожата, съчетаваща най-иновативните технологични формули, базирани на естествени съставки, като фитохимикали, антиоксиданти и пептиди, без да са прибавени оцветители, парфюми и други ненужни агенти. А това, което най-много ми харесва в тези продукти е, че се фокусират върху причината за даден кожен проблем, а не върху следствието.

Серумите на BIOMIMIC се комбинират, следвайки програма на нанасяне, която гарантира достигането на съставките до най-дълбоките слоеве на кожата. Така те действат в перфектна хармония и осигуряват най-ефективна грижа за кожата. Има:

2 основни серума, околоочен и ултрахидратиращ, които служат за база в ежедневната грижа за кожата, утоляват жаждата й и цялостно трансформират вида й

и

6 вида бустери, насочени към конкретни проблеми на кожата. Тук влизат:

Нощен крем против бръчки с ретинол и алое;

Серум за лице с антигликиращ комплекс;

Изсветляващ серум с Витамин C и ферулова киселина, подходящ за нормална към суха кожа;

Изсветляващ серум с Витамин C и флоретин, подходящ за нормална към мазна кожа;

Стягащ серум за лице с колаген и меден пептид;

Хидратиращ серум за лице против зачервяване

От известно време ползвам двата основни серума сутрин и вечер в комбинация с крема с ретинол вечер и съм изключително доволна. Флаконите на серумите са с удобна пипета, която ми позволява да контролирам по-добре количеството, което нанасям на лицето си. Текстурите са изключително фини и прозрачни и толкова бързо попиват в кожата, че въобще няма онзи мазен и лепнещ ефект, който някои продукти оставят след себе си. Ще се влюбите в усещането за мекота и свежест сигурна съм.

От бустерите избрах кремът с ретинол, заради чудотворните способности на ретинола, разбира се. Тази суперсъставка ремонтира клетъчните структури, намалява производството на мазнини и намалява белезите и пигментацията. Също така възстановявайки епидермалната бариера и плътността и предпазва кожата от бъдещи проблеми.

Ефектът при мен е видим още след първите няколко нанасяния, а с всеки следващ ден несъвършенствата стават по-малко и все по-малки. И смятам, че подобна качествена гружа за кожата е чудесен подарък, който можете да направите на себе си за празника на влюбените, а и не само за него.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]