Лица: Дари от ПОП АРТ Портрети - Spring Lady

Spring Lady

Лица: Дари от ПОП АРТ Портрети

Социалните мрежи ме срещнаха с Дари преди около 2 месеца. Тя има сходна съдба на моята. Преди време тя напуска сигурната си офисна работа като архитект, за да се занимава с творчество, да сбъдва мечтите си и да бъде щастлива. Дари е много усмихнато и креативно момиче, което не се побира в ограниченията за работния ден от 9 до 18 часа, заобиколена от шефове, които постоянно я ограничават.

Тя решава да напусне работа, за да работи за себе си и за момента всичко й се получава прекрасно. Разработва „Картата на мечтите“ като съвременен вариант на Vision Board, Стената на Орисниците, предназначена за празника Погача и Поп арт портретите, които са един незабравим спомен!

Но стига от мен, ето какво ми разказа тя за взетите решения, начинът й на мислене и постигане на целите, проектите, които е реализирала и какво още предстои …

Здравей, Дари, разкажи ми малко повече за себе си и нещата, които правиш.

Казвам се Дари и се определям като творец. От скоро започнах да блогвам и да разказвам за себе си и творчеството си в бизнес профила си в инстаграм @pop_art_portrety_bg.

Създавам интересни и нестандартни авторски подаръци с елемент на емоция, хубав спомен, и инструмент за саморазвитие. Постоянно имам нови идеи, а тези които се задържат повече време в съзнанието ми ги реализирам. Иначе по професия съм архитект 15 години учих и работих в тази област, пренесох уменията и знанията си в новата дейност, а именно-свободното творчество.

Как стигна до решението да напуснеш сигурната си работа като архитект и да започнеш собствен бизнес?

Честно казано трудно взех това решение, но трябваше да послушам себе си, новите си приоритети и представи за живота. Архитектурата е една голяма моя любов и мечта, която следвах повече от 15 години. Не съжалявам за нито един ден вървейки и сбъдвайки я. Но когато станах на 30 години се промени голяма част от мирогледа ми.

Имах нужда от повече свобода в решенията си и действията си, не исках толкова дълги и сложни процеси, зависещи от решенията на десетки различни специалисти едновременно, не исках да съм ограничена от бюджетите, законите, инженерите, шефовете, инвеститорите, строителите, институциите и времето. Имах огромното желание да творя свободно, да правя много повече хора щастливи с труда си и по-бързо да се случва всичко. Не исках да стоя толкова време в офиса. Появиха се много ясни знаци, че трябва да го направя и един ден взех решение да променя всичко и скочих в следващото си голямо приключение на свободен творец, ограничен единствено от себе си.

По какво се различава ежедневието ти сега от преди?

Не съм задължена да работя в офис на пълно работно време и мога да реша един ден от седмицата да ходя на Витоша до обяд, например. Както и преди работя много на компютър, даже повече, но сега събота и неделя са най-творческите ми работни дни, ако никъде не сме решили да пътуваме с моя партньор. 

Вече се чувствам по-добре, по-щастлива съм, по-удовлетворена, по-независима. Нещата  зависят изцяло от мен, не мога да обвиня никого, че нямам достатъчно ангажименти, че са ни спрели проекта по някакви външна причини. Намирам време да се развивам, да уча, откакто съм свободно плаваща единица буквално изкарах още няколко образования. 

Когато си със стандартно нормирано работно време, нямаш възможност и сили да се развиваш в темпото, с което искаш, а това се оказа важно за мен. Сега съм в постоянен процес на подобряване на продуктите си, в създаването на нови, в създаването на по-качествен материал за социалните мрежи. Екшъна е непрестанен, супер интересно е, обкръжението от хора ми се промени коренно, заобиколих се със себеподобни и се забавлявам работейки отново.

Какво представлява картата на мечтите?

“Картата на мечтите” е съвременния вариант на така популярния Вижън борд, но тук, всичко е лесно, просто и красиво. Има готова разграфена карта съобразена с принципите на фън шуй, разделена е на 9 от най-важните сектори за нашия живот – Богатство, Популярност, Взаимоотношения, Дом/Придобивки, Здраве, Творчество, Знания, Кариера и Пътувания. За да си я представите вижте видеото:

Има множество готови и красиво подбрани картинки, които изобразяват нашите мечти, правилно оформени заявления, с опция за персонализация, възможност сами да напишем нашата мечта. Всичко е описано и подготвено, не е нужно да търсиш картинки, да нагласяш това което искаш да изобразиш. Единственото, което ти трябва е хубаво настроение и правилна нагласа, за да подредиш твоята собствена и абсолютно автентична Карта на това което искаш да си след 3 години.

А също така е супер оригинален подарък за всеки повод на любим човек.

Подготвям скоро да излязат ”Карта на мечтите за мъже”, “Карта на мечтите за жени” и “Партньорска Карта на мечтите”, които ще за по-амбициозните, с много повече избор от мечти, които ще са по-персонализирани за конкретния пол, или Партньорската ще е защото винаги е много по-хубаво да подредиш Картата на мечтите си с партньора си, много по-вдъхновяващо и силно е когато заедно градиш бъдещето си и същевременно всеки със своята представа за мечтата си я пожелава.

Защо „Карта на мечтите” работи?

Картата на мечтите е един изключително силен и работещ инструмент за дефиниране и сбъдване на мечти, защото той активира едновременно лявото и дясното мозъчно полукълбо, които отговарят съответно за логиката и въображението и им помага да работят в екип.

Моделът “мозъчна атака”, използван за изработване на нашата Карта на мечтите е доста по-ефективен, защото ни позволява да използваме както рационалното мислене, за дефиниране на нашите мечти, така и силата на подсъзнанието и интуицията ни, където е скрита много мъдрост, като просто се впуснем в процеса и интуитивно избираме картинки и сентенции, които резонират в нас. 

Също така, доказано е, че систематизираното подреждане на мечтите, желанията и целите има невероятен ефект върху подсъзнанието. То прави така, че да внесе ред в хаоса от мисли, да накара важното да изпъкне, а умът ни да се концентрира върху него и да го приеме като цел. 

Това е наистина силна техника, с която заявяваме пред Вселената и пред себе си за своите стремежи, за да е много по-лесно да ги достигнем.

И има изследвания че 70-80% от мечтите изобразени на Карта на мечтите се сбъдват до 3 години.

Какво те накара да създадеш Стената на орисниците?

Идеята за Стената на Орисниците дойде съвсем случайно и спонтанно, няколко пъти отидох на Погача на бебчета и като чух колко стандартни неща пожелават орисниците, леко се разочаровах, а и после нищо не остава за спомен. А това е първият празник на детето и запознаването му с обществото и е много красив Български обичай. 

Междувременно имах среща с агентка на детски празници и тя сподели че и трябват интересни игри и активности за такива мероприятия и така реших, че би било интересно да създам един нов, уникален и изцяло творчески продукт. Извънредното положение много ми помогна, през цялото време създавах новите си продукти, понеже имах повече спокойствие и тишина и така дойде и Стената на Орисниците.

В комплекта на Стената на Орисниците има основа от картон с картинка, на която са изобразени Орисниците, лепящи се малки, симпатични пожелания в стихотворен стил подходяща за момченца и момиченца и празни балончета, на които може да се изпишат авторски пожелания.

На всяко едно от тези прекрасни балончета Орисницата изписва името си, за да се знае кой какво е пожелал на детенцето. Така празника завинаги остава в историята на вълшебното детство и споменът за него носи топлина и сърдечни усмивки, както за родителите, така и за самото дете когато порасне. Много мил жест и спомен за всички участници и супер весело преживяване на самия празник.

Каква точно е идеята на Поп арт портретите?

Идеята и концепцията на Поп Арт портретте, е да подариш внимание, отношение, любов, емоция и хубав спомен. Това не са картини, даже не са портрети, те са специално отношение, което всички любими хора заедно създават. Оставям видео за по-добра представа:

Обяснявам накратко:

Поп арт портретите са картини, с  които ние рисуваме дигитален образ – портрет по снимка образ, лого, слоган, мисъл, в зависимост от събитието, вграждаме образа в картината, изпращаме пълен комплект за рисуване, всички рисуват заедно на самото събитие, (не е нужно да можете да рисувате) и след като изсъхне боята се отнема вградения образ и се получава картина направена от всички. За да си го представиш по-добре, оставям линк от една сватба.

Идеята на картината е да подариш специален, персонален подарък на близък и любим човек, с който да създадеш прекрасен спомен сътворявайки  го с любимите си хора,  а мотото ни е “Подари емоция, това е изкуство!!” Поп арт портретите са подходящи за подарък за сватба, рожден ден, юбилей, обяснение в любов, приятелски подарък, коледен семеен подарък, дори за активност за тиймбилдинг.

Как сбъдваш мечтите си?

Първо мечтая, после правя план за действие и действам, действам, действам, докато не стане. Картата на мечтите много ми помага като постоянно ми напомня и ме държи във фокус и яснота какво искам за всеки аспект от своя живот. Преди много се разпилявах исках хиляди неща сега и веднага, постоянно променях желанията си, не бях постоянна, исках едно, след месец друго, но сега съм много по-фокусира и съм много наясно със себе си, защото знам къде отивам и дори да не се получи, продължавам да вървя уверено към крайната цел. Сега се събуждам сутрин и знам, че днес е планирана тренировка, писане на писма, постове, сторита, снимки, логистика и монтаж на картини, обучения по конкретни теми и т.н. Дори тази година си направих много интересен експеримент. Имам една мечта, която е голяма амбициозна и нямам никаква идея как да стигна до нея, ама никаква идея. Като първа крачка си поставих за първите 3 месеца да намеря 5 човека, които сами от нулата са я реализирали тази мечта, да ги интервюирам как са стигнали до нейното реализиране. Когато си поставих тази задача познавах само един човек, който я е сбъднал и нямах никаква идея къде ще намеря останалите 4-ма, но споделих на много хора за експеримента си и те по някакъв начин сами се появиха и дори бяха на лице ситуации, в които мога да им задам конкретните си въпроси. Беше изключително вълнуващо и полезно за мен, имаше много прилики в отговорите на петимата. И това което ми направи огромно впечатление е, всички те още в самото начало много са поискали да станат такива и много са вярвали в себе си. На всички им е отнело много време да сбъднат мечтите си-около 10 години. Всеки един от тях е изпробвал различни методи и нито един провал не ги е спрял, а напротив-амбицирал ги е още повече.

Така че стига да имаме посока – Мечта,  пътя също се намира. Аз също си поставих свръх големи цели, което е основна грешка, защото те не се случват толкова бързо колкото ми се иска, но пък така вървя по-бързо към тях и това ми държи интереса и хъса. Сега знам, че с много малки крачки може да се стигне до върха. Научих още, че ако не знаем на къде сме тръгнали – никъде няма да стигнем. И също така нещата се развиват с времето.

Когато се отказах от архитектурата и се впуснах в собствения бизнес без капка познание, нямах никаква идея накъде да вървя и какво да правя, но просто вървях , вървях и вървях. Сега вече това е моята реалност, имам дългосрочни и краткосрочни планове и посоки. Пътя е много интересен и е толкова вдъхновяващо как сами можем да моделираме всичко и да го променяме когато и както си поискаме, защото ние постоянно се променяме с мечтите си и се изграждаме като личности с тях.

Също така задълбах в темата за сбъдване на мечти, има хора при които те се случват буквално като с магическа пръчица, а при други нещата стават трудно или дори не се случват. Аз съм от втория тип, при мен много малко неща са се случили лесно, винаги съм полагала много усилия за всяко нещо, с което се заема. Всичко е въпрос на нашата психика, страхове, убеждения и множество подсъзнателни бариери именно затова и по време на пандемията започнах да създавам книга “52 стъпки към сбъдване на мечтите.” Това е творчески дневник, в който съм събрала 52 техники, с които да работим по-надълбоко в себе си и да осъзнаваме и чистим мисловните си пречки за сбъдването на нашите мечти. Идеята е 52 седмици или една година стъпка по стъпка да вървим по-осъзнато и уверено към своето идеално аз, упражненията са креативни, творчески и предизвикателни и всичките работят на съзнателно и подсъзнателно ниво.

Какво те прави щастлива?

Прави ме щастлива свободата, хората, сбъднатите ми мечти и тези на хората около мен. Искам да съм заобиколена само от мечтаещи и сбъдващи хора. Човек без мечти, за мен е празен, човек без посока е витаещ, но когато срещна и общувам с целеустремени мечтатели, това вдъхновява и мен.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]