3 лесни идеи за вкусен и стилен пикник - Spring Lady

Spring Lady

3 лесни идеи за вкусен и стилен пикник

Ето, че дойде и сезонът на откритите партита. Те са наистина забавни и не са толкова трудни за планиране. Щом имаме подходящото място, независимо дали в градския двор, на тераса, на покрива, в извънградската къща или на някоя полянка в парка, просто трябва да уловим приятната емоция на лятото. А единственото правило е всичко да бъде лесно и просто.

Да си призная, това което никога не съм харесвала на излетите са пластмасовите чинийки и чаши, с които повечето хора ги организират, както и преобладаващите тестени изделия в менюто. Смятам, че дори и най-семплият пикник ще носи допълнителна енергия и радост, ако храната е свежа и е поднесена стилно. Ако има нещо, с което не бива да се прави компромис – то това е именно добрата храна. Отношението ни към нея, показва какви хора сме всъщност.

Ето защо днес реших да ви покажа 3 лесни идеи за храна за пикник, които да приготвите в стъклени бурканчета и да пренесете и поднесете в готов вид на импровизираната трапеза под открито небе.

Идеята за това всъщност дойде при мен от новия брой на BILLA Кулинариум. Вътре открих няколко много приятни идеи за салати в бурканче, които ми се сториха много подходящи именно за пикник. Те са вкусни, здравословни и лесни за приготвяне, транспортиране и сервиране. Обожавам риба тон и авокадо, ето защо избрах такава салата, която сглобих малко преди самия пикник, за да бъде максимално свежа.

Това, с което никога няма да сбъркате, ако обичате хляб е да си приготвите такъв у дома. В интерес на истината никога не бях месила и пекла до този момент. Винаги ми се е струвало прекалено сложно, трудоемко и времеемко. Но в списанието попаднах на 2 рецепти за домашен хляб, които ми се сториха много лесни за приготвяне. Едната е с квас, а втората – с розмарин. Обичам аромата на розмарин, затова изпробвах втория вариант. Приготвих го в деня преди пикника, учудващо лесно за мен. Получи се много вкусен хляб с деликатен розмаринов аромат, с уникално вкусна и хрупкава коричка.

Аз винаги съм настроена за нещо сладко, особено ако е под формата на крем и включва ягоди, малини и боровинки. Затова завърших менюто си с десерт „Итън Мес“, който приготвих отново в бурканче и се оказа идеалният вариант за този случай. Лек като облак, свеж като сутрин, а горските плодове го превръщат в красив, ароматен и неустоим летен десерт (рецептата отново е на BILLA Кулинариум).

И още един съвет от мен, ако решите да си направите подобен пикник на моя. Добавете малко романтика: бутилка вино, придружена от хубави чаши, букет цветя, удобни възглавнички и любимата ви музика ще свършат чудеса.

Всички тези детайли помагат на обикновения пикник да се превърне в специално и паметно събитие! В крайна сметка се изискват само малко пространство, одеяло, хубава компания и малко фантазия.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]