Довиждане спаднали клепачи – Spring Lady

Spring Lady

Довиждане спаднали клепачи

Мисълта да се подмладявам без скалпел, но с почти същия ефект, винаги ме е блазнела. Истината е, че винаги съм искала да изглеждам максимално добре за годините си (38) и въпреки тях, но не с цената на прекалено много интервенции и филъри, защото харесвам натуралната красота. Не лице, което е прекалено изпълнено с обем, нито прекалено опънато, а просто естествено изглеждащо.

Също така съм привърженик на превенцията като способ за по-дългосрочно запазване красотата на кожата. Т.е. обичам да полагам грижи за нея преди, а не след като природата вече е отнела част от младостта и свежестта й. И съм благодарна на времената, в които живея. Сега съществуват алтернативи на пластичната хирургия като неинвазивните методи за подмладяване. Такива, които причиняват минимален дискомфрот, напълно естествени са и след процедурата мога да отида обратно на работа или на вечеря с приятели например. Такива, които с микро намеса постигат макро ефект.

От доста време търся процедура, която да повлияе на една доста специфична зона – леко спадналия ми горен клепач. Такава обаче трудно се намира, защото тази зона до скоро не се третираше с нищо друго, освен със скалпел. Освен това исках тази намеса да бъде максимално натурална и да подпомага естествените процеси на организма ми, а не да вкарва чужди „помощници“ в тялото ми. Исках да бъде и с максимално дълготраен ефект за кожата.

Така след проучване стигнах до идеята за Ultherapy при д-р Снежана Атанасова в клиника ATA Derma.

Ultherapy е апаратна процедура и представлява ултразвук за лифтинг на тъкани. При нея няма скалпел, упойки, игли, убождания и други подобни интервенции, от които повечето хора изпитват истински ужас. Направих своята Ultherapy през месец май и изчаках да изминат 6 месеца, за да мога сама да се уверя в ефективността и дълготрайността на ефекта от нея, преди да ви я „похваля“. А тя наистина е много, ама много ефективна!

След като разказах на д-р Атанасова какви са притесненията ми, свързани с кожата на горния клепач, единодушно стигнахме до извода, чe Ultherapy е най-подходящата процедура за мен, която да повдигне и „отвори“ очите ми, за да изглеждат по-млади. Това е и много ефективна терапия в случаи като моя, когато целта е чрез превенция да предпазя клепача от още по-голямо увисване.

Как действа Ultherapy?

Процедурата е кратка. Продължава около 15 минути. Върху кожата се позиционира апликатор, който позволява визуализация на тъканите в дълбочина. Чрез него се доставят малки количества фокусирана ултразвукова енергия на правилната дълбочина в кожата, като в същото време повърхността й остава незасегната. По този начин се влияе на колагеновите влакна, унищожава се стария колаген, за да може да негово място да израстне нов, в пъти по-плътен. Така кожата се стяга и заздравява отвътре.

Боли ли?

Ultherapy е безболезнена процедура. Възможно е в някой случаи, както беше при мен да се усеща лек дискомфорт по време на самата манипулация, който се изразява в усещане сякаш по кожата преминава много лек ток, но е напълно търпимо.

Какъв е ефекта?

Това е може би процедурата с най-дълготраен ефект, която съм си правила някога. Подчертавам дълготраен, а не моментен, защото не е видим веднага, а постепенно, в период от 3 месеца след нея до 1 година.

При мен се появи видимо след втория месец, засилили се през 3-тия и 4-тия, а в момента, цели 6 месеца след нея резултатът е същия, както през 4-тия. И не, не са се случили чудеса. Клепачите ми се повдигнаха с 2-3 мм, което може да се стори малко на някой от вас, но е напълно достатъчно, за да се „отвори“ погледа и да изглеждам доста по-млада, свежа, наспана и отпочинала, без реално да съм такава.

Процедурата е подходяща за мъже и за жени. Прави се веднъж или два пъти в годината, по преценка на лекаря, като могат да се третират различни зони по лицето, шията и деколтето. Изключителни резултати се постигат при горен и долен клепач, увисване на контура на лицето, шия, деколте, двойна брадичка и отпусната линия на веждите. Въпреки, че е апаратна терапия, се извършва само и единствено от лекар дерматолог. А в резултатите можете да се убедите сами от снимките по-долу.

 

Leave a Reply
*
*
*

Instagram