Лесно повдигане на лице, шия и тяло без хирургическа намеса - Spring Lady

Spring Lady

Лесно повдигане на лице, шия и тяло без хирургическа намеса

Лифтинг конците с хиалуронова киселина на Aptos са на световния пазар от февруари 2019 г., а вече се използват и у нас. Д-р Маронати е експерт обучител и провежда  тренинги в целия свят, в България тренинг се състоя в МБАЛ „Св. София“. Пред българските си колеги той представи трето поколение конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина. Това са единствените конци в света, които комбинират трите материала. Комбинацията от трите материала гарантира на пациента по-дълготраен ефект, по-добра биоревитализация на кожата и по-бързо възстановяване в сравнение с предните генерации конци.

Д-р Гуидо Маронати работи в Милано, първо е работил като общ хирург, но по-късно се влюбил в прецизността на пластичната хирургия. Практиката му започва през 2001 г. от обществена болница. В момента има своя частна клиниката и работи в направленията естетична хирургия и естетична медицина. През 2008 г. започва практиката си с първите американски  мезоконци. През 2013 г. изпробва конците Aptos и оттогава работи само с тях. Aptos конците и начинът им на приложение е дело на грузинеца Д-р Марлен Сулуманидзе, от когото д-р Маронати лично се е учил. Сулуманидзе и двамата му сина превръщат марката Aptos в лидер на световно равнище.

Д-р Маронати, какво представлява работата с лифтинг конците?

-Това е лесен начин за постигане на ефект на повдигане на лицето, шията и тялото без да има хирургическа намеса. Обикновено, когато искаме да постигнем това се прилага класическата хирургическа намеса. Прави се разрез, това оставя някакъв белег. Хирургическата намеса носи рискове. С тази техника постигаме същото, но за 15- 20 минути без никакъв риск. Първата полза на метода е повдигането, а втората, че се подобрява качеството на кожата.

В какви случаи могат да се прилагат?

– Предлагаме ги най-вече на тези, които искат естетична намеса, но се страхуват. Най-подходящите пациенти са тези, които искат лек лифтинг и биоревитализация, която се постига от съдържащата се хиалуронова киселина, полимлечна киселина и поликапролактон. Когато искаме да използваме неинвазивна техника конците са най-добрият вариант. Нека Ви кажа последователността: най-добър ефект се постига с хирургия, на второ място са лифтинг конците и накрая микроултразвук, но при него ефектът не е толкова добър.

Има ли противопоказания?

– Да. В нашата работа ние отказваме определени процедури. Първо, имаме пациенти с високо кръвно налягане, сърдечно заболяване, дерматити. Второ, когато имаме насреща пациент, който смята, че конецът е магия. И с един ще можем да оправим всичко – околоочния контур, всичко. Тоест бихме отказали на пациенти, които са си луди. J)))

Колко време трае ефектът?

– Обикновено между 1 и 2 години. За толкова време се абсорбират съставките – полимлечна киселина, капролактон и хиалуронова киселина. Предлагаме и конци, които са постоянни. Но при нас в Италия, а мисля, че и в България не се възприемат толкова добре. На първо място, защото хората изпитват страх от нещо, което постоянно ще остане в тях. И второ, не действат върху качеството на кожата Хубавото при непостоянните е, че процедурата може да се прави многократно.

Могат ли конците да изместят силикона?

– Не. Използват се за повдигане. Можем да ги използваме по тялото – на ръцете, на гърдите, вътрешната част на бедрата. Повдигане да, но не и обем. Поставят се с местна упойка се поставят, не използваме скалпел, не остава никаква рана.

Наскоро се завърнахте от конгреса по пластична хирургия в Монако. Какви са най-новите тенденции?

– Говорехме за лазерните технологии, които се развиват много бързо и са много важни в момента. Чисто технически нещата в пластичната хирургия са вече развити.

Имал ли сте български пациенти?

– В Италия не съм имал, но тук в България съм имал много. Това, което са искали са филъри и ботокс, трансфер на мастна тъкан от едно място на друго, корекция на гърди, липосукция, ринопластика. До преди 10 години липосукцията беше много разпространена, ние взимахме тази мастна тъкан и я изхвърляхме, но вече знаем, че тя е много полезна и може да отиде на други места. Затова вече не я изхвърляме. Обикновено не взимаме мастна тъкан от дупето, защото то ще се смъкне. Взима се мастна тъкан от тази част на корема. Най-често поставяме мастна тъкан в гърдите и дупето.

Кои са най-трудните и рискови хирургически намеси?

– Една от най-трудните хирургически намеси е ринопластиката, но най-рисковите са лифтинг на лицето и на шията. Последното не е много трудно, но е много рисково, защото има нерви. Ако хирургът не е достатъчно добър може да ги среже и това да доведе до парализа. Трудно е да се постигне симетрия, особено при пациенти, които са имали някакви проблеми в миналото – наранявания, недобра хирургическа намеса. При тях е много трудно да се постигне симетрията.

Мъжете по-често ли прибягват до разкрасителни процедури?

-В началото, когато започнах кариерата си на пластичен хирург на 100 жени пациенти имах един мъж. Сега обаче поне 15 – 20 % от пациентите са мъже. В момента при мъжете процедурите основно са ринопластика, липосукция и повдигане на клепача. Иначе, другите са слагане на ботокс и третиране с лазер.

Какъв е вкуса на дамите според тяхната националност?

-Не виждам съществена разлика между италианските пациенти и българските. Има разлика с бразилките например, както и корейките. При последните се забелязва, че обикновено се стремят да променят контура на брадичката понякога и дори формата на окото. Искат да е по-закръглено, по-европейски тип. Другата разлика е в размера имплантите за гърди. Обикновено корейските пациенти искат много малки импланти. Българките и италианките предпочитат със среден размер. В днешно време все по-важно става размерът да изглежда по-естествен, а не да е голям.

Значи можем да кажем, че модата на големите гърди е отминала?

-Да, както и на големите устни. В Италия преди 15 години беше модерно големи устни и големи гърди, но вече не. Освен това множество изследвания показаха, че когато се поставят филъри или мастна тъкан 3-4 пъти, кожата на устните не може вече да го понесе и формата вече не е добра. Затова е по-хубавото да се поставят малки количества. Тогава ефектът е по-добър. Друга тенденция, която забелязвам, е че повечето от  пациентите вече предпочитата неинвазивни процедури.

Коя е най-рисковата процедура?

– Най-рискова си остава класическата лифтинг процедура на лице и шия. Причината не е в сложността на извършването ѝ, колкото в това, че на лицето има един фасциален нерв, който, ако бъде засегнат, може да се получи парализа на лицето.

Стават ли по-достъпни естетичните процедури? Все пак и жените без големи финансови възможности искат да изглеждат добре.

– Има начини това да се постигне. Преди години бяха само 2-3 компании, които произвеждаха лазери за нашата практика, сега вече са 40-50, дори само това може да намалее цената на процедурата и е начин да се спестят пари. За мен важното е да се подбере сериозен, надежден лекар, който използва надеждни продукти.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]