Арт поток и Хасиенда с куп звезди и това лято - Spring Lady

Spring Lady

Арт поток и Хасиенда с куп звезди и това лято

Стефан Данаилов, Аня Пенчева,Татяна Лолова, Стоянка Мутафова, Кирил Ефремов, Сашо Кадиев и Жоро Тошев са само част от звездите, с които ще се срещнем това лято на българското черноморие.

Всички тези имена ще можем да гледаме от 20 до 30 юли в Лозенец и Царево по време на  фестивалът „Арт Поток“,  организиран за трета поредна година от Hacienda Beach.

Представленията ще се играят на сцената на реновираното и климатизирано читалище в Царево.

Театрални постановки, изобразително изкуство, литература и музика ще разнообразят ваканционния живот на почиващите в околноста.

В Царево ще можем да гледаме спектаклите:

„Наживо от оня свят“, постановка на Ивайло Христов, с участието на Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов.

„Маршрутка“ с участието на Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Мария Статулова, Катерина Евро, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов и Богдан Казанджиев.

„Тя, той и още двама трима“ от световноизвестният унгарски драматруг и режисьор Жолт Пожгай. Постановката е дело на режисьора Богдан Петканин, а освен Аня в останалите роли ще се превъплатят Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев и Тихомир Благоев

„Мъже под чехъл“ с участието на Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев.

Премиерата на автобиографичната книга за Стоянка Мутафова „Добър вечер, столетие мое“ написана от дъщеря й Мария Гурбешлиева ще се състои на 22 юли в присъствието на актрисата, която ще раздава автографи на своите почитатели.

Стефан Данаилов също ще зарадва своите фенове, които ще имат възможност да се докоснат на живо до легендата на българското кино и театър. На 28 юли ще бъде представена неговата официална биография „Романът на моят живот“ написана от журналистът Георги Тошев.  Същата вечер ще бъде прожектиран и неговият документален филм „Монолог“.

Неостаряващата Татяна Лолова ще се срещне с жителите и гостите на Царево на 27 юли и ще презентира биографията си „1/2 живот“, а Георги Тошев ще представи документален филм за голямата актриса. На 26 юли предстои и премиерата на книгата „Усмихни се, човече“, биография на Георги Мамалев, който е подготвил и специален моноспектакъл за своите зрители.

И това лято акцент в „Арт Поток“ ще е изобразителното изкуство. На 20 юли в Историческия музей в Царево се открива Изложба на театрални плакати на български и чужди художници, които са получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката в София. По време на феста  ще се състои и традиционното литературно четене с Елин Рахнев, който ще представи последната си стихосбирка „Зелда“. В четенето ще се включат още мади български поети, сред които и Васил Балев.

От 20 до 30 юли на Hacienda Beach за първи път ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят по три часа на ден на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.

Всички дати и събития можете да откриете на страницата на фестивала във Facebook.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]