Дългите полети всъщност могат да бъдат приятни. - Spring Lady

Spring Lady

Дългите полети всъщност могат да бъдат приятни.

Признавам, че никак не обичам да пътувам дълго, особено със самолет, където не можеш да спреш на някоя бензиностанция и да отмориш за минута. Затова мисълта за 11 часово пътуване до Тайланд  + 2 часа престой в Доха  силно ме напрягаше. За моя огромна изненада обаче, благодарение на комфорта, който предлага бизнес класата на  Qatar airways, почти не усетих как мина целия този път.

Първото докoсване до атмосферата на самолета е усмихната и любезна стюардеса, която ме води до мястото ми и ми поднася welcome drink – фреш и шампанско.

 

 

Настанявам се на удобна самостоятелна седалка, а от авиокомопанията са предвидили допълнителна възглавничка и меко одеало, за да се чувствам още по-удобно и топлo.

АКО СТЕ ЛЮБОПИТНИ КАКВИ СА ЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРОВЕРИТЕ ТУК

Креслото ми е оборудвано със слушалки и самостоятелна мултимедия, на която мога да гледам всички най-нови филми, да слушам музика от цял свят, да играя игри, да гледам телевизия плюс още хиляди варианти за готино прекарване на борда. Прави ми впечатление, че е много широко и всички части на седалката ми са подвижни. Това ми дава възможност да превърна мястото си в удобно легло, където да подремна необезпокоявана от никого.

Моето място на борда на Qatar airways

Следва излитане, което аз почти не усещам (за разлика от пътуване с други авиокомпании, когато стомаха ми се качва в гърлото). Поднасят ми меню с разнообразни рибни, местни и вегетариански предложения за обяд и винен лист с избор на висококачествени вина от цял свят. Храната изглежда изключително! Сякаш съм в много скъп ресторант. Поднасят ми я на бяла покривка, в съпровод с изискани прибори, топли хлебчета, вкусно масло и подправки. А виното, аххх колко прекрасен Souvignon Blanc пих на борда!

 

 

 

 

Хапвам вкусно, носят ми чудесен десерт , а аз избирам да изгледам драмата Breathe. Невероятен филм за човешката воля и любов, който ви препоръчвам горещо. И докато се усетя – хоп, кацаме в Доха.

 

Заедно с колегите прекарваме 2 часа на изключително луксозното Международно летище „Хамад“, което е определено за шестото най-добро в света през 2017 г. Продължаваме пътя си към Чианг Май, Тайланд със следващия полет, който минава също така неусетно, както първия.

 

Малко повече информация за Qatar Airways:

Осъществява полети до над 150 дестинации, обявена е за „Авиокомпания на годината“ за 2017-та година, „Авиокомпанията с най-добър летищен салон в света“, „Най-добрата авиокомпания в Близкия изток“ и „Най-добрата бизнес класа в света“.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]