МОЯТ ЛИЧЕН ОПИТ В БОРБАТА С ДОМАШНИТЕ МИКРОКЪРЛЕЖИ - Spring Lady

Spring Lady

МОЯТ ЛИЧЕН ОПИТ В БОРБАТА С ДОМАШНИТЕ МИКРОКЪРЛЕЖИ

Преди няколко месеца получих като подарък EXALLER, продукт, който се бори с домашните микрокърлежи, живеещи в меките мебели в нашите къщи. Тогава темата ми се стори доста интересна и се поразрових из онлайн пространството, за да намеря повече информация за тези организми. Искаше ми се най-вече да открия споделени лични впечатления в борбата с тях. Не открих такива, ето защо днес, няколко седмици, след като използвам въпросния продукт, ще споделя личния си опит с микрокърлежите у дома.

Но преди това, нека поговорим повече за тях и какво точно представляват. Те са с размери между 0,2 и 0,3 мм и са почти невидими за човешкото око. Известни са и като домашни акари. Най-често се срещат в матраците ни, като обикновено в един матрак живее впечатляващ брой от около 2 000 000 от тях!!! Видът им на снимки е доста стряскащ и притеснителен. Имат осем крачета и подобно на паяците, кърлежите и останалите членове на семейство Арахинидия. Не са дървеници и не са свързани с тях. За повечето хора са безвредни, но в редки случаи, при по-чувствителните от нас причиняват алергии, обриви и други неразположения.

Домашните микрокърлежи живеят и в диваните, тапицираните мебели и килимите ни. А причината да се срещат точно в тези места, е че се хранят с мъртви кожни клетки, които изобилстват именно там. Но най-голямо количество от тях се среща в матраците и възглавниците ни. Те са идеалната среда за размножаването им, тъй като температурата на тялото увеличава влажността на матрака и предоставя непрекъснат източник на храна за домашните микрокърлежи. Аз умишлено взех матраци у дома, чиято горна част да се сваля и пере. Това обаче се оказа недостатъчно, тъй като е трудоемко, дълго съхнат и мога да ги почиствам само през лятото. А и това почистване се оказа само повърхностно, тъй като през деня домашните микрокърлежи се крият в най-дълбоките части на матраците. През нощта, когато е тъмно, спящото човешко тяло увеличава температурата на матрака. Тогава те мигрират към повърхността, за да се хранят с мъртви кожни клетки. Преди изгрев слънце обаче се връщат обратно в дълбоките слоеве, където се чувстват напълно защитени. А ние трудно можем да достигнем до тях.

За щастие, домашните микрокърлежи не хапят, не пробиват кожата и са безвредни за повечето хора. Те сами по себе си не са алергени, но изхвърлените им изпражнения съдържат протеини, които причиняват алергични реакции при чувствителни хора. Симптомите варират от алергичен ринит (хрема, конгестия), конюнктивит, атопичен дерматит до астма и могат да бъдат наистина тежки при някои хора.

Аз съм на принципа, че превенцията е най-добрия инструмент, с който да предотвратя евентуални проблеми на по-късен етап. Ето защо тествах многократно Exaller, останах доволна и днес ще споделя повече за продукта, впечатленията си и как точно го използвам.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА EXALLER?

Ще започна с нещо много важно за мен. EXALLER е напълно натурален продукт, съдържа естествени, нетоксични съставки от растителен произход. В него няма никаква химия, нито аромати. Употребата му е изключително лесна и всеки би могъл да се справи с него. Използвам го веднъж седмично в продължение на 3 поредни седмици, за да елиминирам домашните микрокърлежи. След това, за да държа популацията им под контрол, правя поддържащи нанасяния веднъж месечно.

КАК ГО НАНАСЯМ?

  1. Постилам памучен чаршаф върху матрака и възглавниците, след което правя по едно пръсване на EXALLER на всеки 30 см.
  2. Изчаквам 1.30 -2.00 часа. Съставките на EXALLER имитират феромоните, използвани от акарите за комуникация. В резултат на това 80% от домашните микрокърлежи се привличат към чаршафа, който съм напръскала с продукта и мигрират от вътрешността на матрака и възглавниците.
  3. След това внимателно събирам чаршафа и го поставям в пералнята. Пера го на 60 градуса, което е достатъчно акарите да се елиминират. Минавам и матрака с прахосмукачката, за да отстраня останалите микрокърлежи на повърхността му.

Повече за продукта, както и много полезни съвети, можете да научите от това видео:

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КАК СЕ ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО НА ОЧИТЕ СИ

ЗАЩО ИЗБРАХ ДА НЕ ЯМ МЕСО И КАК МИ СЕ ОТРАЗЯВА ТОВА

ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА СПАГЕТИ С МИДИ ВОНГОЛЕ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКАТА БИБЛИОТЕКА

КАК СЕ ЖИВЕЕ БЕЗ ПОРТФЕЙЛ

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]