Свежа салата с гриловано халуми - Spring Lady

Spring Lady

Свежа салата с гриловано халуми

Обичам да приготвям вкусна храна за мен и близките си, но в същото време да прекарвам твърде много време в кухнята никога не е било „моето нещо“. Затова винаги подбирам рецепти, които са бързи, вкусни и сравнително лесни за приготвяне. За тази свежа салата, например използвам готов микс зелени салати. Те са подготвени за директна консумация и ми спестяват доста време. Добавям и сирене халуми, за което съм сигурна, че ако все още не сте му фенове, веднъж щом го приготвите на скара или на грил тиган ще се превърне в любимата ви лятна вечеря. Приготвя се супербързо, а резултатът е вкусен и засищащ. Аз лично нямам нито скара, нито грил тиган, затова си го запичам в обикновен за около минута – две, резултатът е същият.

Ето и всички съставки за 1 порция от тази салата:

1/3 от пакета с микс от добре измити салати Миста на FRESH & COOL

10-12 броя чери домати

1/2 опаковка сирене халуми

1/2 авокадо

15-20 грама натрошени лешници

Подгответе си всички продукти, изберете красива чиния и подредете салатата. Направете дресинг. Запечете сиренето халуми на грил тиган и го добавете.

За тази салата използвам следните продукти за дресинг:

2 с. л. кисело мляко

2 с. л. зехтин

2 с. л. дижонска горчица

2 с. л. сок от лайм (може и лимон)

1 скилидка смлян чесън

1 с. л. мед

Сол

Пипер

Смесвам добре всичко и заливам салатата с количество по собствен вкус. Хубаво е да се консумира веднага, след като сиренето халуми се доабви, защото то е по-вкусно в топло състояние.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]