Идва време за житен режим 2021 - Spring Lady

Spring Lady

Идва време за житен режим 2021

Може би по-голямата част от вас са правили или най-малкото са чували за “Житния режим” на Дънов. Това е диета, която се прави всяка година през февруари, след пълнолуние, когато луната започне да намалява, а тази година датата е 1 февруари. Ако обаче пропуснете този ден, не се притеснявайте, бихте могли да започнете режима успешно в следващите 2-3 дни.

Времетраенето на диетата е 10 дни, а идеята е да се пречисти организма от натрупаните токсини през зимата. Житният режим освен към чисто физически детокс е насочен и към прочистване на мислите и душата на човека. Повече за духовната му същност можете да научите ТУК. 

Какво ни трябва? Около 1 кг био отгледано жито, може и био лимец, 30 големи и добре узрели ябълки, 90 сурови ореха, буркан натурален (истински) мед и около 30 литра изворна вода. Всеки ден се консумира по 100 г жито, 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), до 3 лъжици мед и около 1,5 до 2 литра преварена изворна или трапезна вода.

Всяка вечер се отделят 100 грама жито или лимец, които се заливат с топла вода (по възможност в термос). Количеството на водата трябва да покрие житото. Захлупва се с капаче и остава да престои така цялата нощ. Рано сутринта на следващия ден е добре да се изпие една чаша топла вода, а 30 минути след нея се изпива водата, в която е стояло житото. След това се закусва с около 30 грама от житото, подсладени с малко мед, една ябълка и 3 ореха. Същата доза храна се приема след това на обяд и за вечеря. Имайте предвид, че е много важно между храненията да се пие много вода (около 2 литра за деня).

След като режимът приключи и сме пречистили тялото и духа си от токсини и токсични мисли, трябва да направим захранване. То трябва да е постепенно и да трае минимум 5 дни, а най-добре да е 10. Тъй като стомаха по време на житния режим се е свил, от съществено значение е захранването да протече с много малки количества храна.

Започва се с бульона на така наречената “ангелска супа”, която се приготвя като се сваряват картофи, моркови и една глава лук. Първите три дни е хубаво да се ядат пресни зеленчукови салати със съвсем малко зехтин и мнооого малко сол, зеленчукови супи и сварени картофи. Не е добре да се приема хляб.
На четвъртия ден можете да си направите салата от моркови с малко мляко и тогава да прибавете и една филия хляб.
На петия ден можете да си хапнете и шопска салата или варен ориз. Основното е че ястията до този ден трябва да се варят.

От шестия можете  да ядете и печени храни, малко варени овесени ядки със сирене, каши от пълнозърнест хляб, готвено прясно зеле, малко мляко и сирене.
Постепенно увеличете количеството на храните, които приемате. Прибавете малко кашкавал, маслини, грах, зелен фасул. Увеличете  хляба.
На осмия ден вече са позволени боб, леща, готвено кисело зеле, постни ястия, яхнии.
Чак след десетия ден бихте могли да включите сладкиши, яйца, гъби, месо.

Повече за житния режим можете да прочетете ТУК.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]