Защо е хубаво да даваме пробиотик на децата си - Spring Lady

Spring Lady

Защо е хубаво да даваме пробиотик на децата си

Обикновено сме свикнали да посягаме към пробиотиците само когато ни ги изписват заедно с антибиотик, а всъщност е изключително полезно да ги приемаме и в ежедневието си. Те насърчават растежа на полезни бактерии, благодарение на което процесите на храносмилане рязко се подобряват, а предполагам знаете, че 80% от имунните ни клетки са съсредоточени именно в чревната микрофлора. Доброто микробно равновесие в стомашно-чревния тракт се отразява положително не само върху функциите на имунната система, но и на нервната система и мозъка.

Подобна е ситуацията и с дечицата. Пробиотиците са им нужни, за да поддържат силна имунната им система, което е от изключителна важност през зимния сезон и особено в периода на пандемия, в който живеем. Пробитиците при децата облекчават стомашни болки, подуване на коремчетата, запек, оказват благоприятно влияние върху някой кожни проблеми и служат като превенция срещу всякакви летни и зимни вируси.

Разбира се, най-добре е децата да получават необходимите им пробиотици по естествен път чрез хранителните продукти. Такива има в киселото мляко, кефира и ферментиралите продукти, но по мои наблюдения този вид храни не са сред любимите им. Освен това количеството и съответно ефикасността им е по-ниска от премерените дози на пробиотици в хранителните добавки.

Ето защо днес ще ви разкажа за Primadophilus Kids на Nature’s way, един много качествен детски пробиотик, на който попаднах наскоро и който подарих на племенницата си Белослава. Детето понякога се оплаква от болки в стомаха, а и решихме да засилим имунитета й, след като започна да ходи на детска градина отново. Primadophilus Kids е естествен продукт, под формата на дъвчащ бонбон, който доставя 3 милиарда активни пробиотици. Подходящ е за деца от 2 до 12 години и се предлага в два вкуса – на череша и портокал. Бела е очарована и от двата и реши, че ще си ги редува – един ден череша, един ден портокал.

Всяка една капсула допринася за поддържане баланса на чревната микрофлора, възпира растежа на патогенните бактерии, насърчава нормалните процеси на храносмилане и абсорбцията на полезните вещества от храната. Подпомага чревната перисталтика и облекчава състоянието при запек и подуване на корема. Продуктът е отличен за профилактика срещу стомашно-чревните инфекции, от които децата страдат толкова често през летните месеци. Нормализира изхождането при диария, препоръчва се по време и след прием на антибиотици. И накрая, но не по важност допринася за поддържане на нормална имунна функция.

Какво количество от Primadophilus Kids е нужно? Достатъчно е детето да приема само по 1 таблетка на ден, за да бъде много по-здраво.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]