Околоочният контур на ремонт – Spring Lady

Spring Lady

Околоочният контур на ремонт

Искам да изглеждам по-малко уморена е фразата, която естетичните дерматолози вероятно чуват ежедневно. Отпускането на кожата, намаляването на обема и развитието на фини линии и бръчки допринасят за остаряването на лицето. Когато тези фактори засягат  зоната около очите, те често оказват значително влияние върху естетичния външен вид на човека. Освен че прави лицето да изглежда по-старо, изследванията показват, че вариациите във  формата на веждите, позицията на клепачите и бръчките значително влияят на това, как другите възприемат изражението на лицето.

Зоната около очите е изключително нежна и тънка. Любопитно е, че тази зона е една от най-подвижните върху човешкото лице. За 24 часа окото прави около 15 000 движения  усмивки или намръщвания, което всъщност е причина и за появата на мимически бръчки. Първите се появяват около 25 годишна възраст, когато започва и процесът на естественото стареене на кожа, тъй като с годините намалява  производство на колаген и еластин. Стресът, агресивните ултравиолетови лъчи и неблагоприятната околна среда ускоряват появата на бръчките. Това е моментът, когато всяка дама трябва да започне да се грижи целенасочено за кожата около очите.

Ако ме следвате отдавна знаете, че тази тема силно ме вълнува. Ето защо днес реших да си поговорим за нея с Д-р Анелия Здравкова, дерматолог, който от години се доверявам за добрия вид на тази зона и цялото ми лице.

Д-р Здравкова, какво да направим, когато бръчиците около очите започнат да ни дразнят, дотолкова, че само и единствено  тях виждаме в огледалото?

Деликатният околоочен контур може да бъде стегнат, повдигнат, мимическите бръчки да се заличат, тъмните кръгове да се тушират, а  изгубеният обем да се възвърне чрез различни естетични процедури. Най-популярната сред тях е ботулиновия токсин. Инжектирането му в малки количества в зоната около очите  предизвиква нейната релаксация и изглаждане. Така наречените бръчици “пачи крак” се заличават за период от 3 до  6 месеца.

Други инванзивни процедури са мезоконците и филърите.  

Мезоконците третират успешно малките, издаващи възрастта бръчици. Методът е неоперативен, като при него с игла се поставя специална тънка монофиламентна нишка. При изваждането на иглата конецът остава подкожно. В рамките на три-четири месеца конецът се резорбира напълно, а изглаждащият ефект продължава около година.

Филърите пък са подходящи  за запълване на хлътналите участъци под очите, където започва и т.нар. “долина на сълзите. Продуктите, които се използват са не така плътни и се поставят в малки количества, за да не се получи “препълване”. Ефектът при тях е видим моментално и се запазва от шест месеца до година.

Радиочестотният лифтинг е адекватна процедура, която работи като профилактика на бръчките и стяга областта около очите. Известен е още и като лифтинг в обедната почивка, защото може да се направи бързо, без никакви нежелани странични ефекти като зачервяване, подуване и подпухване. Обикновено се препоръчват 4-5 процедури, които се правят през 21 дни. След това на половин – една година се прави по една поддържаща процедура.

Мезотерапията за очи

Тя се препоръчва  за намаляване на  тъмни кръгове и торбички около очите поради стрес, генетична предразположеност ,нарушения на кръвообращението и други фактори. Чрез инжектиране  на различни по състав комбинации, съдържащи хиалуронова киселина, рускус, витамин С и антиоксиданти, които подобряват микроциркулацията, еластичността и периокуларния дренаж.
Тези коктейли могат да включват и редица полезни за тази зона съставки като хексапептиди, екстракт от краставици, лайка, боровинки, розмарин и други. Периодът на лечение и сеансите се променят в зависимост от индивидуалните особености при всеки пациент, но обикновено се прилагат за 6 -8 седмици с 1 сесия на всеки 2 седмици. Ефектите се виждат от първата сесия. 

Прилагането на мезотерапията за околоочната зона  се увеличи  многократно последните години  поради някои предимства в сравнение с останалите методи. В сравнение с ботокса, които релаксира само бръчиците около очите, но не влияе върху тонуса на кожата, мезото повлиява тургора и уплътнява леко тънката и деликатна околоочна зона.

Инжектирането на  филър под очите е ефективен метод, но е  показан само ако има „ хлътване“ под очите, а  и крие значителни рискове от странични ефекти  в сравнение с мезотерапията. Инжектирането на коктейл има и допълващ ефект и по-малко рискове от странични ефекти в сравнение и с поставянето на мезоконци.  

В сравнение  с останалите методи за подобряване  на тази зона, мезотерапията  за околоочния контур е бърз, лесен за изпълнение и относително безопасен метод, който може да бъде провеждан  многократно през годината.

С мезотерапията на околоочната зона видимо се подобрява тонуса на кожата, намаляват тъмните кръгове, подуването, фините бръчици, подобрява хидратацията  и придава един по-свеж вид на цялостното излъчване в тази зона.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]