Ново място в София: CinePark, автокино и лятно кино - Spring Lady

Spring Lady

Ново място в София: CinePark, автокино и лятно кино

Като всеки градски човек, който обича да гледа филми на широк екран, изпадам в тиха паника от липсата на отворени киносалони в момента, които както изглежда няма да отворят врати скоро. Обичам и киното и концертите и театъра и често посещавам такива събития и постановки, но любовта ми към филмите е особено силна. Гледам всички ленти, които излязат и това преживяване ми липсва много в последните месеци. А това, че не виждам как кината ще отворят врати скоро още повече ме натъжава. Ето защо новината, че в София отваря врати автокино в комбинация с лятно кино, силно привлече вниманието ми. И смятам, че си заслужава да ви разкажа повече за него.

Всъщност, аз никога не бях ходила на автокино и както повечето от вас, съм виждала такова само в американските филми. Това е една алтернатива, която в днешните сложни времена може да разнообрази софийските ни вечери, при това да го направи по интересен и безопасен за здравето ни начин.

Мястото е CinePark е оборудвано с истинска киномашина и 75 кв.м. екран и се намира на паркинга на Арена Армеец. Капацитетът на киното е 50 автомобила. Отделно има и лаундж зона, оформена от няколко удобни двойни сепарета за тези, които предпочитат да гледат филми, наслаждавайки се на хубава напитка директно под звездите, което превръща мястото освен в авто и в лятно кино.

Прожекциите са всеки четвъртък, петък, събота и неделя от 21.30 часа, а филмите са различни във всяка от вечерите и са само топ заглавия. Можете да следите програмата във Facebook страницата на CinePark, оставям ви линк ТУК.

Това, което най-много ми харесва в концепцията на мястото е, че разполага с обслужващ персонал, който се грижи за хапването и пийването на зрителите по време на прожекцията. И не, нямам предвид пуканки и начос, а вкусни салатки и атрактивни сандвичи в компанията на чаша совиньон блан, розе или пък просеко, защо не?

Смятам, че София имаше крещяща нужда от такова пространство, подходящо за срещи с приятели и събития, което да е под открито небе и встрани от масовката, да събира хората, без да ги скупчва и да дава добавена стойност на вечерта чрез филмовото преживяване и вкусното хапване.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]