Кои са първите тревожни симптоми за рак на гърдата - Spring Lady

Spring Lady

Кои са първите тревожни симптоми за рак на гърдата

Едва ли има жена, която да не си представя с ужас как напипва твърдо образувание в гърдата си, което може да се окаже злокачествено. Важно е да знаем, че първите симптоми на злокачествения процес в повечето случаи не са свързани с напипването на бучка. Понякога това са подутите лимфни възли под мишниците и всякакви промени в цвета, формата или чувствителността на зърното на гърдата. Също така всяка забележима промяна във вида и текстурата на кожата на гърдите като удебеляване, неравност, хлътване, повишена чувствителност, зачервяване или сърбеж е повод незабавно да се обърнем към лекар, без да се паникьосваме. Всеки един симптом може да се окаже „фалшива тревога“, а за да не изпадаме в подобна притеснителна ситуация, от основна важност са редовните профилактичните прегледи при специалист!

Прегледът е от първостепенно значение, когато става въпрос за ранно диагностициране на рака на гърдата. Особено ако сте минали 40 години, когато рискът от злокачествено заболяване се увеличава десетки пъти. Може би ще се изненадате, но заболеваемостта от този вид рак у нас е по-ниска от средната в ЕС, а смъртността е по-висока. Това е така, защото дълги години здравната ни система не обръщаше внимание на превенцията, а беше съсредоточена предимно върху лечението, което често започва твърде късно.

Това, което категорично бихме могли да направим като жени, за да запазим здравето си е за нищо на света да не пропускаме ежегодния си профилактичен преглед и отговорно да пропагандираме изследванията пред всички наши роднини и познати жени, за да се преглеждат и те. Помнете, че когато първите злокачествени симптоми настъпят, вече може да е късно и успеваемостта на лечението да е в пъти по-малка.

За този проблем определено трябва да се говори все повече и повече, защото когато заболяването се открие във възможно най-ранен стадий, опциите за лечение и излекуване са далеч по-големи. Именно тук е моментът, в който да ви припомня, че най-ефикасния метод за ранна диагностика на рак на гърдата, който съществува до момента в България е изследването с Baster Pro. Технологията му позволява да бъдат откривани злокачествени изменения в млечната жлеза още в най-ранен стадий на развитие, когато все още са невидими за ултразвука. Става въпрос за образувания с размер от едва 3 мм, а открити толкова рано, те са напълно лечими!

Изследването е изключително точно и бързо и се основава на контактната термография. Специално разработената му матрица, съдържа в себе си тънък слой течно-кристална емулсия. При допиране на устройството до кожата на гърдата, върху матрицата се появява цветно изображение, което представлява разпределението на температурата във вътрешната тъкан, а апарата прави снимка. Един от сигналите за наличие на рак на млечната жлеза е повишената температура на кожата там. Именно тази промяна улавя Braster.

Снимките, които прави апарата се изпращат за анализ от изкуствен интелект в Полша. Когато софтуерът не засеча промяна в температурата на гърдата, връща резултата в рамките на 5 минути. Ако обаче отбележи аномалия в термалното изображение, снимките се анализират от екип от ренгенолози в Полша и становището им се получава в период до 48 часа. След това лекарите на местно ниво преценяват какви допълнителни изследвания за установяване или отхвърляне на диагнозата, са необходими за тази пациентка. Т.е. Braster Pro НЕ поставя диагноза, а дава сигнал за наличието на проблем в много ранен стадий. За доказването му са необходими допълнителни изследвания и прегледи с ехограф или мамограф. Хубаво е, ако Braster Pro засече проблем да не изпадате в паника, а спокойно да направите допълнителните си изследвания при специалист, който е запознат с метода на контактната термография и с технологията на Braster, за да може да използва ценните резултати от него пълноценно. И не забравяйте, че уредът открива проблем в много ранен стадий, когато е напълно лечим!

Друго предимство е, че при изследването с Braster Pro няма никаква радиация и това го прави изключително подходящо за жените, на които им се налагат по-чести профилактични прегледи. При тях обикновенно има завишена вероятност за разболяване, намират се в рискова група и имат наследствена обремененост.

Важно е да се отбележа, че системата Braster засича само промени в гърдите с висока температура, в това число злокачествени изменения. НЕ регистрира „спокойни“ образувания, кати кисти, липоми и други.

Ако искате да прочетете повече за технологията на Braster Pro, можете да го направите като кликнете ТУК. А за да разберете как точно протича самия преглед, кликнете ТУК.

 

Ето и списък с местата, където можете да отидете и да се прегледате с Braster Pro:

 

МЦ “Майчин дом”, София

 

ДКЦ 5 “Света Екатерина”, Варна

 

МБАЛ “Д-р Братан Шукеров”, Смолян

 

МЦ Първа АГ “Света София”, София

 

Национален съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ /НСАГДП/, Пловдив

 

МЦ “Авицена”, Кърджали

 

Българска Асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/, София

 

МЦ “Лора”, София

 

МЦ “Д-р Г. В. Миркович” ЕООД, Сливен

 

Медицински Институт на МВР, София

 

УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович”, Стара Загора

 

ДКЦ 11, София

 

Център за грижа за пациенти с онкологични заболявания “Дара Хелп”, София

 

Детокс център, София, кв. Павлово, ул. „Купените” 10

 

УМБАЛ Света Марина, Плевен

 

 

 

Фирма “Интер Бизнес 91” ЕООД е официален представител на полската компания Braster, разработваща иновативни технологии за термографско изследване за рак на гърдата въз основа на контактната термография и термодермалния ефект.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]