Лято? Не забравяйте хиалуроновата киселина, за да не остарее кожата ви преждевременно - Spring Lady

Spring Lady

Лято? Не забравяйте хиалуроновата киселина, за да не остарее кожата ви преждевременно

Никога не съм крила, че любимият ми сезон е лятото. Обожавам да е топло и слънчево, да се излежавам на плажа или просто да се разхождам по улиците в София, усещайки как слънчевите лъчи галят кожата ми. Всички знаем колко важно е слънцето и може би затова на повечето от нас  толкова ни харесва. То има безценна роля за синтеза на витамин D и влияе положително на настроението ни. Много проучвания, направени през годините показват, че контролираното излагане на слънце се отразява позитивно върху здравето ни и помага при лечението на редица болести. Но въпреки всички тези ползи, всеизвестни са и негативните последствия – рак на кожата, обриви, изсушаване и преждевременно стареене на кожата, пигментни петна и други.

Ето защо за мен е важно да предпазя кожата си от вредите, причинени от слънчевите лъчи. А най-правилното (поне според мен) е като взимам мерки както външно, така и вътрешно. Какво правя?

Използвам подходяща за моята кожа слънцезащита през цялата година, като особено отговорно се отнасям към използването й през лятото. Нанасям продукт с 30-ти или 50-ти фактор върху лицето и друг, с по-ниска защита по тялото. В същото време в този сезон избягвам излагането на директно слънце около обяд и в ранния следобед, когато слънчевото греене е най-силно.

Освен подходяща козметика с високо съдържание на активни съставки, за да предпазя кожата си от дехидратация, всяка година преди и след летния сезон си правя по един курс от 4 мезотерапии, с които набавям на дермата голямо количество хиалуронова киселина. Тя буквално е еликсир на младостта, заради невероятната й способност да изглажда бръчките и да подмладява кожата. Привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло и благодарение на тази си способност поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. С напредване на възрастта драстично се намалява синтезът на хиалуронова киселина, а редица фактори като слънцето, стресът и замърсеният въздух, ускоряват разграждането й. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се фини линии и бръчки.

Затова освен външно за мен е много важно да набавям достатъчно количество хиалуронова киселина на организма си и вътрешно, посредством добавки. Харесвам хиалуроновата киселина на Doppelherz, защото освен голямо количество хиалурон, съдържа също коензим Q10, Витамин С, цинк и биотин. Коензимът Q10 има силни антиоксидантни свойства. За съжаление много трудно се набавя чрез храната, защото е нестабилен при термична обработка, а с напредване на възрастта синтезът му намалява. Затова е хубаво да се приема под формата на таблетки. Витамин С и цинкът засилват антиоксидантния му ефект и подпомагат естествения синтез на колаген. Биотинът, който е от групата на В витамините,  стимулира растежа на клетките и по-бързото възстановяване на кожата.

Грижата за кожата за мен е от изключителна важност, защото освен символ на здраве, това е първото нещо, което забелязвам у хората при общуване. Ето защо не правя компромиси с нея и я глезя с най-добрите продукти, добавки и процедури. Съветвам ви да го правите и вие.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]