Нежно подмладяване на кожата с Laser Genesis – Spring Lady

Spring Lady

Нежно подмладяване на кожата с Laser Genesis

Харесва ми да изпробвам нови начини за подобряване външния вид на кожата ми, без да прибягвам до прекалено инвазивни интервенции. А когато говорим за изглаждане на бръчките, намаляване размера на порите, и избистряне на тена ми, не съм попадала на нищо, което да работи по-добре от Laser Genesis.

Laser Genesis в Derma-act

Това е неинвазивно лазерно подмладяване на кожата, целта, на което е да редуцира фините линии и бръчици, белезите от акне, широките пори и неравномерния тен на кожата чрез стимулиране синтеза на нов колаген. Обичам, когато кожата ми има по-малко бръчки и по-малки пори, без да се подлагам на агресивни процедури или да си инжектирам филъри. Затова реших да опитам Laser Genesis. Преди това винаги съм се притеснявала от лазерни процедути за подмладяване, защото съм си представяла жестоки зачервявания, белене и т.н. Нищо подобно! Както казах по-горе, технология в Genesis е неинвазивна, третирането е дискретно, безопасно и много ефективно, а резултатът е видим, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти и излющване.

Как точно протече процедурата?

Стъпка 1: Д-р Петкова от Derma-act беше много отзивчива и внимателна и ми обясни всичко, което щеше да се случи. След като установи в какво състояние е кожата ми, прецени, че ще бъдат достатъчни серия от 3 процедури на лицето, които ще обхванат следващите три месеца (тъй като интервалът между процедурите е 4 седмици). След това почисти кожата ми и постави специални очила, които предпазват очите ми от лазера. Държа да отбележа, че Genesis е релаксираща и комфортна за пациента и не се налага употребата на локална анестезия, обезболяващи препарати или гел.

Стъпка 2: По време на процедурата се използва лазера Cutera, който със своята клинично доказана ефективност, стимулира синтеза на нов колаген. Третирането започна първо по бузите ми, последвано от брадичката, другата страна на лицето и нослето и завърши с челото. Усещането е затоплящо, но в никакъв случай неприятно парещо. Забелязах малко миризма на опърлено, но д-р Петкова ме увери, че кожата ми всъщност не гори, а само някой мъхчета по лицето. Прилага се при всеки тип кожа, дори при кожа с тен, както е в моя случай, през цялата календарна година, дори през летния период.

 

След: Веднага след процедурата кожата ми имаше леко зачервяване. То изчезна в рамките на 30 минути след нея, а това ми показа, че Laser Genesis е терапия, която по никакъв начин няма да попречи на ежедневния ми начин на живот. Единствено в първите дни след процедурата, усещах кожата си малко по-суха от преди, но този лек дискомфорт се неутрализира със специален крем, който ме посъветваха да използвам.

2-3 седмици след първата процедура кожата ми изглеждаше безупречно. Забелязах, че някои от старите ми белези от акне се изравниха, кожата ми стана по-стегната и порите ми изглеждаха много по-малки. Ефектът, разбира се е тройно по-силен, след като направих и трите процедури.

Мисля, че тази терапия е добре да се прави като превенция, от жени на възраст 30+ години, които имат фини бръчки, белези от акне или слънчеви петна, нищо твърде сериозно.

 

Leave a Reply
*
*
*

Instagram