Какво представлява маслото от антарктически крил и защо е добре да го приемаме - Spring Lady

Spring Lady

Какво представлява маслото от антарктически крил и защо е добре да го приемаме

Маслото от крил е нов за мен продукт, на който попаднах съвсем наскоро. След като направих щателно проучване, посветено на полезните му свойства, отчетох за голям мой пропуск фактът, че не съм знаела за него до сега. Това е най-новият хит в света на хранителните добавки. Укрепва сърдечно-съдовата система, помага също при неврологични проблеми, изострен ПМС, подобрява зрението. Маслото от крил е богато на Oмега-3 мастни киселини и според д-р Лоранс Пласкет, световно признат учен биохимик, е 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло, 34 пъти по-мощен от Q10 и 300 пъти по-мощен от витамини А и Е. Както предполагам знаете, редовният прием на Oмега-3 мастни киселини е изключително важен, защото те имат ключова роля за човешкото здраве, подкрепяйки работата на различни органи и системи. Нашето тяло се нуждае от тях, а не може да ги произвежда. Ето защо полиненаситените мастни киселини трябва да бъдат съществена част от нашето меню под формата на риба или хранителни добавки. Омега-3 мастните киселини се съдържат в някои растителни масла, ядки и особено в студеноводните риби като сьомга или скумрия, както и в маслото от антарктически крил.

Ако се чудите какво точно представлява крилът, ще ви разкажа. Това е дребно ракообразно, което обитава Световния океан. Името му произлиза от норвежки език и означава „храна за китове“. Основното му предимство пред другите морски продукти като източник на Омега-3 киселини е много по-ниската замърсеност с токсични продукти, тъй като крилът, използван за медицински цели, е добиван най-вече от чистите океански води около Антарктика.

Високото съдържание на Oмега-3 в състава му оказва много позитивен ефект върху:

Мозъчната дейност

Около 20% от масата на нашия мозък е DHA (докозахексаенова киселина), която е и една от най-добре проучените Омега-3 мастни киселини. Ето защо от особено значение за поддържане нормалното състояние и метаболизъм на нашия мозък е доброто хранене, съчетано с прием на достатъчно DHA.

Доброто зрение

Освен в мозъка, голямо количество Омега-3 има и в ретината на нашите очи. Ето защо приемът им е от съществено значение за поддържането на добро зрение.

Здравото сърце

Особено ценни съставки за функцията на сърцето са Омега-3 мастните киселини. Тези незаменими хранителни съставки не могат да се произвеждат самостоятелно от организма ни, ето защо е от особена важност да бъдат приемани редовно с храната.

Някои проучвания показват, че приемът на антарктически крил за период около 3 месеца значително облекчава проявите на предменструалния синдром във времето.

Открих, че на нашия пазар се предлага 100% екологично чист антарктически крил на капсули от Doppelherz, към което от марката са добавили калций и витамини D3 и B1, които допълнително увеличават благоприятното влияние върху сърдечно-съдовата и нервната система.

Продуктът се добива по специална патентована технология, която осигурява максимална чистота на извлеченото масло. Уловът се обработва незабавно, директно на кораба, като се получава продукт с най-високо качество и максимално запазени биологични свойства.

Добивът на крил се контролира строго от Международната комисия за опазване на антарктическия хабитат (CCAMLR), като годишната квота е едва 0,03% от популацията. Уловът се осъществява по специална технология, която гарантира, че в мрежите не попадат други морски обитатели и по този начин се грижи за равновесието в природата.

Нещо повече, компанията производител на суровината, влагана в продукта Допелхерц Антарктически крил работи в тясно сътрудничество с организацията WWF Норвегия още преди пускането на първата мрежа за улов на крил, за да бъде сигурно, че този процес няма да увреди Антарктическата еко-система. Наистина впечатляващ пример за устойчив бизнес.

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]