Beauty находка: Montblanc Explorer - Spring Lady

Spring Lady

Beauty находка: Montblanc Explorer

След Legend и Emblem, на много стилно събитие в София, Montblanc ни представи Explorer, нов парфюм през 2019 г. Както личи от името му, неговото ухание е свързано с изследването на нови територии. Брандът е предпочитан от запалените пътешественици и изследователите, чийто цели са покоряването на върхове, предизвикване на условностите и проучване на четирите краища на света.

За създаването на Montblanc EXPLORER, трима невероятни таланта на Givaudan са комбинирали своя опит: Джорди Фернандез, Антоан Мезондю и Оливие Пешю. Всеки от тях е внасъл своите собствени познания за специфична съставка и своя емоционален опит, едновременно като парфюмеристи и като пътешественици. Заедно създават иновативна олфактивна пирамида, покана за предприемане на истинска експедиция за откриване на най-скъпоценните ухания.

Връхните нотки са вулканичен бергамот, сърдечните – ветивер, кожа и сандалово дърво и базовите – пачули, Ambrofix и Akigalawood. Това, което прави впечатление е, че почти всички съставки са от специалната колекция на Givaudan, което само по себе си показва, че са подбрани най-високочакествените, луксозни и финни от тях от целия свят.

Първоначално се усеща изкрящо, свежо и изключително енергично начало с бергамота от Италия, за което Антоан Мезондю казва, че е символ на слънчевата Калабрия и съзнателно е избран за старт на парфюма, за да създаде това радостно настроение и първо впечатление. В допълнение към бергамота има розов пипер и салвия скларея отново от специалната, най-изиксана селекция на Живодан.

“Намирам тази съставка за особено сияйна, като млад мъж от Средиземноморието, който избухва в смях – чист и абсолютно елегантен,” казва Антоан Мезондю, който е голям почитател на този цитрусов плод.

От Италия, ароматът се пренася в най-югозападния край на Хаити, където се отглежда най-качествения ветивер в света. Предпочитан от всички парфюмеристи, олиото от ветивер от Хаити не може да се сравни с никое друго, заради неговите опушени нюанси и неговия лек оттенък, напомнящ лешник.

“Харесва ми факта, че е необходимо време истински да се разбере пълното богатство на ветивера,” обяснява Оливие Пешю.

Финалната спирка ни отвежда в Индонезия, източен Борнео, в сърцето на тропическа гора и по-специално на остров Сулавеси, за да открием нов вид пачули с несравнимо качество. Това пачули е култивирано специално за парфюмите Montblanc и е туптящото сърце на парфюма. То подчертава кожените и какаови нотки в композицията, без да разкрива земните си фасети.

“Използвам пачули често в сърцето на моите творения, защото то придава богат и комплексен характер на парфюма, то е туптящото сърце на парфюма,” обяснява Джорди Фернандез.

Този уникален парфюм изисква да бъде представен в изключителна обстановка и всеки детайл пресъздава стремежа към съвършенство на Montblanc. Предпазната, имитираща кожа обвивка, обгръщаща бутилката, е принтирана с елегантния мотив Saffiano, използван за аксесоарите на Montblanc от 1926 насам и декорирана с емблемата на Montblanc с бляскав завършек. Емблематичната звезда, която украсява всички кожени изделия на Къщата е изработена ексклузивно в Хамбург. Калъфчето и емблемата са ръчно монтирани в Montblanc Pelleteria във Флоренция, ексклузивното ателие, в което се създават най-красивите дизайни на кожените изделия Montblanc. Montblanc EXPLORER така става горда част от това място като нов изключителен аксесоар, редом до култовите пишещи средства на Къщата.

Самият флакон прави асоциация с двете полукълба на земята, напомняйки за многобройните дестинации на тази олфактивна експедиция.

 

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Моите ритуали в борбата с белезите на умората

Beauty откритие – новата грим серия на Filorga

6 козметични находки този месец

Любимата терапия на Джей ло вече и в България

Как спасявам кожата си от зимата?

Какво иска косата ми?

С две ръце ЗА мезотерапията

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]