Спечелете вълнуващ уикенд в София с новата А-класа на Mercedes-Benz - Spring Lady

Spring Lady

Спечелете вълнуващ уикенд в София с новата А-класа на Mercedes-Benz

Не мога да скрия радостта си, когато от Mercedes-Benz ме поканиха да тествам най-новата им А-класа. Това е автомобил, който харесвам от самото лансиране и тайничко мечтая да имам. Бърза и компактна, но в никакъв случай малка. С прекрасен интериор и размери, които са перфектни за шофирането ми из натоварения софийски трафик, в който прекарвам една значителна част от ежедневието си, А-класата според мен е идеалната кола за големия град. Обичам да шофирам, това ми дава чувство за свобода и независимост и затова очакванията ми към нея бяха наистина високи. За щастие тя ги оправда и дори надмина.

Първо бих искала да опровергая схващането от миналото, че А-класата на Mercedes-Benz е женска кола. Това е автомобил, конструиран с размери, които са идеални за шофиране в града и извън него, независимо от пола на шофьора. Изключително маневрена и лесна за паркиране в София, където намирането на паркомясто понякога е кауза пердута. Моделът, който тествах беше с бензинов двигател 1.4, 160 конски сили, а това, което ми направи впечатление, е че ускорява изключително бързо, много е пъргава и при извънградско шофиране по нищо не отстъпва на автомобилите с по-големи двигатели.

Интериорът на новата A-класа има съвсем нов, ултра-модерен вид. Снабден е с два дисплея с висока резолюция, които много лесно управлявах през волана, тъчпада или тъчскрийна.

Интерфейса на А-класата за първи път при Mercedes-Benz е изцяло на български език, което направи шофирането на този изключително интелигентен автомобил още по-приятно. Казвам интелигентен и имам предвид точно това, защото А-класата е по-интелигентна от всякога. Всеки ден тя учи и запомня навиците на своя водач, общува и си говори с него. Достатъчни ми бяха само две думи “Hey Mercedes“, за да чуя отсрещното “How can I help you” и да започна диалога си с нея, в който я помолих да изключи навигацията и да сменя няколко от любимите ми радиостанции.

  

А-класата e много сигурно возило. В случаите, в които неволно преминех през непрекъсната линия, воланът вибрираше, а когато пресякох прекъсната – се задейства спирачката и асистентът за задържане на автомобила в пътната лента „ме върна обратно в правия път“ 🙂 По време на тестването й попаднах в ситуация, в която движещите се автомобили пред мен започнаха да спират внезапно, а моята А-класа намали скоростта сама, без моя помощ, като предотврати удар и остави безопастна дистанция между мен и останалите автомобили.

Една от любимите ми функции в тази кола, безспорно е Асистентът за разпознаване на пътните знаци, благодарение на който централно на таблото пред мен се изписваше ограничението на скоростта. За мен това е много голямо улеснение при градското шофиране, защото ми помага значително по-лесно да се ориентирам в гората от пътни знаци в София.

Автомобилът категорично ме впечатли, а раздялата с него истински ме натъжи :). А-класата е едно бижу с прекрасен и изчистен дизайн. Едно технологично чудо на колела с безброй много функции, на които ще може да се наслади лично една от вас. Ако вече се питате как така, бързам да ви отговоря. А-класата успя да ме усмихне и вдъхнови точно както го прави и хубавото пролетно време. Ето защо точно тази пролет, реших да подаря на една от вас един вълнуващ уикенд в София в компанията на две от най-близките ви приятелки и Mercedes A- класа. Освен това прекрасното преживяване по време на уикенда ще бъде допълнено и от вечеря за трима на стойност 120 лева в Spaghetti Kitchen&Bar на пл. Света Неделя 3, която също ще ви подаря!

МОЯТ УИКЕНД ГРАДСКИ МАРШРУТ

За да участвате е необходимо да изпълните няколко условия:

  1. Да следвате @blagomira.springlady в Instagram;
  2. Да следвате @mercedesbenzinbulgaria в Instagram;
  3. В коментар да отбележите две свои приятелки, с които бихте искали да се насладите на този уикенд.

Срокът за участие е от 15 до 24 април 2019 г., а на 25-ти на случаен принцип ще изтегля късметлията и ще го обявя в стори. Можете да участвате с до 6 коментара. Успех!

*задължително условие за ползване на уикенда е печелившото лице да има актуална шофьорска книжка;

*срокът за ползване на наградата е до 31 май 2019 г. включително.

Последвайте ме в Instagram: @blagomira.springlady 

 

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]